About ME

Nieuwsgierig geworden naar de persoon achter de kunst?

Mijn naam is Camile Aquino, geboren in Brazilië. Daar heb ik mijn diploma als mode ontwerpster behaald. Ik heb ook 4 jaar Architectuur gestudeerd, maar kwam tot de ontdekking dat daarmee mijn creativiteit teveel gevangen zat. Het heeft mij wel extra inzicht gegeven in 3D en het gebruik van licht wat pas komt bij het schilderen.

Vanaf 5 jaar oud zijn mode en kunst mijn passie, mode ontwerper worden was mijn droom. En dat is gelukt!
 
Als klein meisje was ik al gefascineerd door de kleding en accessoires van mijn moeder. Het was nog een andere wereld en alleen beleven was niet genoeg. Ik wilde zelf creëren en weten hoe alle mooie dingen  ontworpen en gemaakt werden.
 
Toen ik 5 jaar was leerde ik tekenen en met de hand naaien. Zo kon ik mijn creativiteit goed ontwikkelen. Het feit dat ik altijd nieuwsgierig en leergierig ben maakt mij een autodidact kunstenaar. Alles wat ik wil leren en creëren doe ik met studie, toewijding en liefde. Kunst komt uit je hart!

In Brazilië heb ik in 10 jaar een succesvolle carrière opgebouwd als mode ontwerpster en visagiste.

De liefde bracht mij naar Nederland en gaf mij de gelegenheid om mijn kunstcarrière verder te ontwikkelen.

Het is mijn uitdaging om kunst te maken die vanuit uw hart spreekt en een fijn gevoel geeft.

– Camile Aquino

Portret van Catarine

“Catinha”

Dit portret heb ik van mijn zus gemaakt toen ik 16 jaar oud was.

Mijn zus was mijn grote voorbeeld, iemand waar ik echt naar opkeek. Ze was prachtig! Ze was mijn beste vriendin, mijn vertrouweling, mijn adviseur, mijn grootste fan en bewonderaar. Zij was mijn wederhelft!

Toen ze erg ziek werd ben ik gaan schilderen om het verdriet dat ik voelde te kunnen verwerken. Ik probeerde de negatieve energie dat ik voelde om te zetten in iets goeds, iets positiefs en moois zoals kunst, net zoals zij was, altijd glimlachend. Mijn zus heeft dit portret vanaf haar adolescentie tot aan de dag van haar vertrek in haar kamer gehouden.

Zelfs daar, in de betoverde wereld van feeën, voel ik haar vrede, geluk en trots in elke stap die ik zet gericht op kunst en bij het realiseren van elk portret. Ik ben haar eeuwig dankbaar voor wie zij voor mij altijd zal zijn.

Liefde overstijgt materie!