Painting Of The Year

Dit jaar doe ik mee aan de wedstrijd ‘Painting Of the Year‘.

Het schilderij wat ik hiervoor ingezonden heb heet ‘Pink Romance’. Tot 30 november kan er op mijn werk gestemd worden. Ik zou het ontzettend waarderen als jullie dit willen doen voor mij! Vergeet niet na het stemmen uw stem te bevestigen in de mail. (Deze mail kan in de Spam folder terechtkomen.)

Het meest opvallende element van dit werk is Marchesa’s roze haute couture-jurk. Deze jurk sprak mij aan vanaf het eerste moment dat ik haar zag. De dromerige lagen zijn net wolkenvelden op een prachtige zomeravond.

Het model heb ik rode haren en sproeten gegeven. In mijn ogen zijn ze uniek en romantisch. Ook vind ik het esthetisch meer aantrekkelijk.
Mijn visie achter het schilderij is een lieve, zachte vrouw aanwezig op een bal. In haar dromerige jurk lijkt zij te zweven over de dansvloer. Haar ogen ontmoeten de ogen van haar perfecte match, waarna zij samen overgaan in een intieme dans. Een dans en gevoel zoals vaak omschreven word in Disney films.

De Delftsblauwe tegels  op  de achtergrond kwamen bij mij op als een “insight”.  Het brengt meer een cultureel idee naar voren in combinatie met de sfeer van een traditionele scène van een galadans. Ik heb zowel elementen uit de Nederlandse cultuur, als de mijne uit het noordoosten van Brazilië gebruikt. De Braziliaanse elementen in mijn werk zijn onder andere cashewfruit, vissersvlot, kant en de “cangaço”.  Dit reflecteert waar ik vandaan kom, en waar de liefde mij heen heeft geleid. Ik voltooide het compositie met gouden lijsten die de rijkdom aan emotionele waarden en gevoelens versterken.

Dit bericht is gepost in nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Deprecated: Functie get_page_by_title is sinds versie 6.2.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan WP_Query. in /home/camileaquinoku/domains/camileaquinokunst.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Accept